Digiarkiston 2. sukupolvi

Julkaisujen lukemista ja niistä hakemista parannettu merkittävästi.

Filatelistiliiton nettisivuilla on vanhastaan ollut digitaalisena luettavissa Filatelisti-lehtiä ja liiton kustantamia teoksia. Selaaminen ja koon muuttaminen (zoomaus) on toki ollut mahdollista, mutta ne ovat olleet jotenkin vähän kankeita, ja hakusanalla etsiminen ei ole ollut mahdollista.

Nyt niin Filatelisti-lehtien kuin liiton uusimpien muiden kustanteiden arkistot on viety tyystin uuteen palveluun. Arkistoja on kaksi. Toisessa ovat Filatelistit ja toisessa muut teokset. Selaaminen ja koon muuttaminen toimivat oleellisesti juoheammin. Selaaminen on mahdollista myös koko tietokoneen näytön kokoisena.

Suurimpana parannuksena voidaan kuitenkin mainita mahdollisuus suorittaa hakuja läpi kaiken arkistossa olevan aineiston. Hakusanan syöttämisen jälkeen tarjolle tulevat lehdet ja niiden sivut, joista kyseinen sana löytyy. Esimerkiksi Filatelistin arkistossa haku siis kohdistuu kaikkiin arkistossa oleviin lehtiin, ei vain yhteen tiettyyn lehteen.

Digiarkisto on henkilöjäsenten käytettävissä oleva palvelu. Arkistot löytyvät liiton nettisivuilta (www.filatelisti.fi) päävalikosta kohdasta ”Julkaisut”. Tuon valinnan takaa aukeaa näyttö, josta edelleen voidaan suunnata Filatelisti-lehtien arkistoon, Liiton sähköisen kirjallisuuden arkistoon ja katsomaan Myytavien kirjojen esittelyt.

Uusien asioiden tuottamista tapahtuu liitossa muillakin rintamilla. Niistä lisää tuonnempana.