Leo Linder Trophy Jeffrey Stonelle

Palkinto pitkäaikaisesta näyttely- ja tutkimustoiminnasta

Leo Linder -kiertopalkinto on merkittävin vuosittain jaettava Filateelinen tunnustus. Palkinnon saajaa voi syystä kutsua Vuoden Filatelistiksi. Palkinnon jakaa Suomen Filatelistilitto henkilölle, jolla on pitkäaikaisia ja merkittäviä ansioita Suomen Filatelian saralla. Erityisesti näyttely- sekä tutkimus- ja julkaisutoimintaa painotetaan palkinnon saajaa valittaessa.

Tänä vuonna Leo Linder Trophy myönnettiiin Suomen filatelian ystävälle, Skotlannissa asuvalle Jeffrey Stonelle.

Jeffrey Stone ja Leo Linder Trophy. Kuva Hellman-huutokaupat / Linda Niemi.

Jeffrey on kaikille suomalaisille filatelisteille tuttu jo vuosikymmeniä jatkuneen Suomi-kiinnostuksensa ansiosta. Hän on tuttu hahmo postimerkkinäyttelyistä, huutokaupoista ja muista alan tapahtumista. Hänen filateeliset ansionsa ovat merkittävät, mainittakoon vaikka hänen vuosien 1875-82 julkaisuja käsittelevä kokoelma, joka on palkittu suurella kansainvälisellä kultamitalilla, tutkimustyö Agathon Fabergén filateelisesta urasta ja siitä kertova kirja, jonka Jeffrey kirjoitti yhdessä Kaj Hellmanin kanssa.

Palkinto luovutettiin Jeffreylle syksyn Hellman-huutokaupan yhteydessä. Filatelistiliiton hallituksen puolesta palkintoa olivat luovuttamassa Marcus Olli ja Jukka Mäkipää.

Oy Hellman-huutokaupat juhlisti tilaisuutta tarjoamalla kuohujuomaa koko huutokauppasalille.