Palautteesta / Q&A 1-3

Liitto kiittää palautteesta ja vastaa kysymyksiin

Liiton uudet nettisivut ovat nyt olleet käytössä noin 3 kuukautta. Olemme saaneet jonkin verran palautetta, joka on ollut pääosin positiivista. Pyrimme korjaamaan virheet, jotka onnistuvat omin voimin aina mahdollisimman pian. Palveluntarjoajan toimenpiteitä vaativissa korjauksissa keräämme aina tietyn määrän korjauspyyntöjä yhteen koriin, minkä vuoksi kaikkia toiveita ei toteuteta aivan saman tien. Samoin arvioimme muutospyyntöjen tarpeellisuuden, aivan kaikkia toiveita emme pysty toteuttamaan.

Kun jätätte palautetta / kysymyksiä palautelomakkeen kautta, laittakaa mukaan oma sähköpostiosoite. Näin vastaaminen suoraan kysyjälle mahdollistuu. Anonyymeihin kysymyksiin vastaamme tällaisilla "Q&A"-tyyppisillä uutisilla.

Tervisin,

Filatelistiliiton web"master".

======================

Q1. Voivatko kerhot edelleen ylläpitää omia sivujaan vai tehdäänkö päivitykset keskitetysti Liiton toimesta?

A1: Liitolla ei ole resursseja ylläpitää kaikkien jäsenyhdistystensä sivuja, vaan kerhot voivat edelleen ylläpitää omia sivujaan. Itse asiassa tämä on vaatimus kerhoille, joilla on sivuillaan muutakin infoa kuin kokousajankohdat tai jos sivuja tulee päivittää useammin kuin kerran puolessa vuodessa. Kevät- & syyskauden kokousajat tms. voidaan hoitaa keskitetysti kerhojen puolesta. Viestiä näistä osoitteeseen yllapito(a)filatelisti.fi.

Kerhon sivujensa ylläpitäjäksi nimetyn henkilön tulee rekisteröityä käyttäjäksi ja kirjautua saamillaan tunnuksilla sivustolle. Vasta tämän ensimmäisen kirjautumisen jälkeen tunnus voidaan kytkeä kerhon sivujen ylläpitäjäksi. Rekisteröityminen hoituu kirjautumisikkunan linkistä tai tästä linkistä. Kysymykset yllapito(a)filatelisti.fi.

 

Q2: Onko liiton jäsenmaksu kalenterivuoteen sidottu vai 12kk liittymisestä?

A2: Tätä ei tosiaan ole säännöissä tarkoin mainittu, mutta Liiton jäsenmaksu on kalenterivuoden maksu. Maksut vahvistetaan vuosittaan Liittokokouksessa. Käytännössä tässä on oltu uusien jäsenien puolella siten, että liittyessään Liiton jäseneksi kalenterivuoden loppupuolella, uusi jäsen saa "bonuksena" muutaman kuukauden jäsenyyden ja loppuvuoden lehdet. Nyt on siis hyvä aika liittyä jäseneksi!

 

Q3: Laskutetaanko aitoutuksesta hinnaston mukainen hinta, jos aitoutettavaksi jätetty kohde osoittautuu väärenteeksi?

A3: Aitoutustoimeksiantoon on aina liitettävä mukaan toimeksiantosopimus, ja sen perusteella aitouttajalla on - ilman erillistä lupaa jättäjältä - oikeus (velvollisuus) leimata väärenteeksi toteamansa kohteet väärenteiksi. Näissä tapauksissa kohteen omistajalta ei peritä hinnaston mukaista maksua, vaan ainoastaan kohteen palauttamisesta aiheutuvat postikulut ja tapauskohtaisesti määriteltävä kohteen tutkimusmaksu, joka on tyypillisesti alle 20 euroa. Lisätietoja aitoutustoimikunnan puheenjohtajalta.