Petteri Hannulasta Filatelistiliiton puheenjohtaja

Liittokokous sujui sopuisasti ilman yllätyksiä.

Suomen Filatelistiliitto r.y. piti vuosikokouksensa noin puoli vuotta totuttua myöhäisempänä ajankohtana koronatilanteen takia. Kokous järjestettiin Suomen Filatelistiseuran huoneistossa "Lönkalla" lauantaina 12.9. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin Liitolle uusi puheenjohtaja.

Asialistan "rutiinikohdat" menivät läpi hallituksen esitysten mukaisesti. Mainitsemisen arvoinen lienee tieto jäsenmaksujen pitämisestä vuoden 2020 tasolla myös ensi vuonna. 

Kokouksen ehkä mielenkiintoisin kohta oli uuden puheenjohtajan valinta Klaus Juvaksen, jolla tuli täyteen kolme kaksivuotiskautta, tilalle. Tehtävään oli ilmoittanut kiinnostuksensa ennen kokousta vain Petteri Hannula ja kun vastaehdokkaita ei ilmaantunut, valitsi kokous Hannulan uudeksi puheenjohtajaksi. Hannula on ollut liittohallituksen jäsen jo vuosia ja hän on vastannut erityisesti liiton talousasioista ja kehittänyt liiton palvelupalettia jäsenyhdistysten suuntaan. Hänet tunnetaan myös monipuolisena kouluttajana / luennoitsijana, tuotteliaana erilaisten oppaiden ja muiden julkaisujen laatijana, aktiivisena näytteilleasettajana ja Pohjoismaisen tason postihistorian näyttelytuomarina. Onnea ja menestystä Hannulalle haasteellisessa tehtävässä!

Puheenjohtajan lisäksi hallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä erovuoroisten tilalle. Valituiksi tulivat Kari Lindholm Riihimäeltä, Kalle Nurminen Kouvolasta ja Juha Niininen Jyväskylästä. Kun näiden lisäksi hallituksessa jatkavat pääkaupunkiseudulta Jukka Mäkipää, Kai Varsio ja Seppo Salonen, voidaan hallituksen kokoonpanon sanoa edustavan entistä paremmin jäsenkunnan maantieteellistä jakaumaa.

Liiton hallitus kokoontuu ensimmäiseen varsinaiseen kokoukseensa 1.10.2020 ja saa käsiteltäväkseen mm. liiton sääntöjen uudistamisen. Liittokokous kun hylkäsi ja palautti hallituksen edelleen työstettäväksi kokoukseen tuodun ehdotuksen liiton uusiksi säännöiksi.