Postimerkkimessut 2018

Tietoa mm. ohjelmasta ja alennushintaisista lipuista.

Puheenjohtajan tervehdys Stamp Forum 2018:

Omasta ja Suomen Filatelistiliiton puolesta toivotan kaikki filatelian ystävät ja harrastukseemme tutustumaan haluavat tervetulleiksi Stamp Forum 2018-näyttelyyn. Nyt viidettä kertaa itse kirjamessuilla järjestettävä tilaisuus tarjoaa messuyleisölle mahdollisuuden tutustua postimerkkiharrastukseemme sekä näytteillä olevien kokoelmien välityksellä, että paikalla olevien kauppiaiden, postilaitosten ja Filatelistiliiton myynti- ja esittelypöytien avulla.

Hatun nosto ja kiitos tänä vuonna näyttelystä vastaavalle Suomen Filatelistiseura ry:lle. Näyttelyn järjestäminen ja sen käytännössä pystyttäminen on osoitus aktiivisesta toiminnasta ja talkoohengestä. Myös kädessäsi oleva näyttelyluettelo on dokumentti elinvoimaisesta toiminnastamme, joka tulee näin myös jälkipolville tallennetuksi.

Näyttelyn kokoelmat ovat loistava esimerkki, miten koko maailman postimerkeistä voi monella tavalla kerätä ja rakentaa mielenkiintoisia näyttely- ja harrastekokoelmia.

 

Messujen ohjelmasta:

Messuosasto sijaitsee koordinaateilla 7f - 7k, alueiden ”Esplandi” ja ”Senaatintori” välissä. Alueen yläpuolelle asennetaan alueen löytämistä helpottava Postimerkkimessujen banderolli.

Messut ovat avoinna:

  • Torstai 25.10. – Lauantai 27.10. klo 10 – 20
  • Sunnuntai 28.10. klo 10 – 18

Tänä vuonna Filatelistiliitolla ei ole aikaisemmista vuosista poiketen omaa esiintymisaluetta, mutta esim. Åland Post (joka edustaa myös Suomen postia esittelee uutuusmerkkejään / vuoden 2019 julkaisuohjelmaa lauantaina n. klo 12 alkavassa tilaisuudessa. Samassa tilaisuudessa jaetaan myös tuttuun tapaan joukko tunnustuksia, joista tunnetuimmat ovat Liiton jakama Leo Linder Trophy sekä Aihefilatelistien jakama Arvelinin muistopalkinto ”Isä ja Poika”.)

Kuten puheenjohtajan tervehdyksessä mainitaan, on messuilla mukana tänäkin vuonna pieni näyttely. Sen teemana on kokomaailmakeräily ja esillä onkin materiaalia, jota ei välttämättä nähdä kansallisissa postimerkkinäyttelyissä – kannattaa tutustua!

Kauppiaita on messuilla mukana sekä Suomesta että ulkomaita.

Kerhot voivat tilata lippuja puoleen hintaan á 8 euroa. Tilaukset Liiton toimistolta, sähköposti sfff(a)filatelisti.fi tai puhelimitse 040 680 5025.