Tavastex-näyttely Hämeenlinnassa

Hyvätasoinen ja onnistunut näyttely 9.-10.9.

Hämeenlinnassa järjestettiin vuoden ainoa kansallinen postimerkkinäyttely, TAVASTEX2022, syyskuun toisena viikonloppuna. Tapahtumassa oli esillä hieno valikoima kokoelmia filatelian eri osa-alueita perinteisestä filateliasta kuvapostikortteihin. Kokoelmien taso oli varsin korkea, siitä merkkinä tuomariston jakamat 12 suurta kultamitalia (joista viisi mestariluokassa) ja 15 kultamitalia. Näyttelyn korkeimmat pisteet (96) sai Kai Niemelän kokoelma "Grand Duchy of Finland 1856 - 1875". Mestariluokan voiton pokkasi Pekka Rannikko kokoelmallaan "The Saarinen Definitive Issue 1917-1930".

Tässäkin näyttelyssä oli mukana ilahduttavan monia uusia kokoelmia ensimmäistä kertaa mukana olevilta näytteilleasettajilta. Merkki siitä, että filatelia voi hyvin ja kokoelmien rakentaminen kiinnostaa keräiljöitä.

Näyttelyssä oli mukana tietysti joukko lähinnä kotimaisia kauppiaita. Lyhyen kyselykierroksen perusteella useimmat olivat tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin ja yleisömäärään sekä myyntiin.

Kaiken kaikkiaan TAVASTEX2022 oli onnistunut tapahtuma, josta laajempi raportti uusimmassa Filatelisti-lehdessä, joka on jaettu Filatelistiliiton jäsenille ja lehden tilaajille kuluneen viikon aikana.

Seuraava kansallinen näyttely onkin jo ensi keväänä, RiiHeX2023 järjestetään Riihimäen ja Hyvinkään kerhojen yhteisponnistuksena Riihimäellä 24.-26.3.2023.