Liitto

Suomen Filatelistiliitto ry on suomalaisten postimerkkeily-yhdistysten kattojärjestö. Sen keskeisin tehtävä on tuottaa palveluita jäsenyhdistyksilleen, joita on noin 70 eri puolella Suomea.

Liiton Jäseneksi liittyminen oheisen lomakkeen kautta.

Liity ensin johonkin paikallisista jäsenyhdistyksistä

Jäsenmaksun suuruus vuonna 2019 on 60 euroa (Filatelisti-lehden postitus Suomessa)

 

Liitto palvelee - jäsenedut:

Jäsenyhdistykset – Liiton jäsenyhdistykset ovat keskeisin osa maamme järjestäytynyttä filateelista toimintaa (ks. kartta ohessa). Yhteystiedot ja linkkejä yhdistysten kotisivuille löydät Suomen Filatelistiliiton internet-sivuilta. 

Jäsenyhdistysten kotisivut – Suomen Filatelistiliiton jäsenyhdistyksillä on mahdollisuus luoda yhdistykselle omat nettisivut toimintansa esittelemiseksi. Yhdistys voi muokata nettisivut haluamansa näköiseksi ja rakentaa niiden sisällön haluamallaan tavalla, mainostaa omia tapahtumiaan, jne.

Luennoitsijat – Suomen Filatelistiliitolla on suuri joukko asiantuntevia luennoitsijoita, jotka ovat lupautuneet esitelmöimään kerhoissa omien erikoisalueidensa aiheista. Liitto korvaa luennoitsijan matkakulut kerhoille halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan siltä osin kuin ne eivät kuulu Opintotoiminnan Keskusliiton tuen piiriin.

Postimerkin Päivä – Suomen Filatelistiliitto koordinoi jäsenyhdistysten yhteisen valtakunnallisen Postimerkin Päivän viettoa. Liitto on myös veloituksetta tuottanut myytävää materiaalia jäsenyhdistysten käyttöön.

Postimerkkimessut – Suomen Filatelistiliitto järjestää vuosittain Postimerkkimessut (Stamp Forum), joista on tullut suosittu kauppias- ja näyttelytapahtuma.

Vaihtojärjestö VBO – VBO järjestää luotettavaa postimerkkien vaihtoa Suomen Filatelistiliiton jäsenyhdistysten ja niiden jäsenten kesken. Merkkejä myydään ja ostetaan valintavihkojen välityksellä.

Esimerkkikokoelmat – Suomen Filatelistiliiton palveluportaalissa www.filatelisti.fi on internetissä katseltavissa ja selattavissa lukuisia esimerkkikokoelmia.

Koulutusmateriaali – Suomen Filatelistiliitto julkaisee internet-sivuillaan kerhoille tarkoitettua koulutusmateriaalia. PowerPoint-muodossa olevat koulutuspaketit löytyvät etusivun linkistä Perustietoa postimerkkeilystä.

Filatelisti-lehti – Filatelisti on kahdeksan kertaa vuodessa ilmestyvä postimerkkeilyn erikoislehti, joka kertoo filatelian tuoreimmista tapahtumista. Se sisältää tietoa uusista ilmestyneistä merkeistä, tehdyistä löydöistä ja tutkimuksesta, eri keräilyaloista ja ihmisistä, jotka ovat kaikessa mukana.

Aitoutuspalvelu – Suomen Filatelistiliiton valtuuttamien aitouttajien todistuksilla vahvistetaan filateelisen kohteen aitous. Aitoutustodistus voi olla toisinaan tarpeen, jos kyseessä on tavallista arvokkaampi kohde. Sähköiset julkaisut – Liiton julkaisuja, kuten Suomen Postimerkkien käsikirjoja tai vanhempia Filatelisti-lehtiä pääsee lukemaan sähköisessä muodossa liiton nettisivuilta. Mukana on myös yhteistyökumppaneiden julkaisemaa kirjallisuutta.

Osallistumisoikeus näyttelyihin – Vain Filatelistiliiton jäsenet voivat osallistua kansallisten ja kansainvälisten postimerkkinäyttelyiden kilpailuluokkiin.

Näyttelyiden komissaaripalvelut – Kansainvälisiin näyttelyihin nimitetään tavallisesti suomalainen komissaari, joka toimii näyttelyn järjestäjien ja näytteilleasettajien yhdyshenkilönä kaikissa esille tulevissa asioissa. Komissaari hoitaa kaiken paperi- ja sähköpostiliikenteen. Hän huolehtii kokoelmien kuljettamisesta näyttelyyn ja takaisin, mahdollisista tullauksista, jne. Hän vastaa myös paikan päällä kokoelmista mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Tuomarikoulutus – Suomen Filatelistiliitto kouluttaa uusia näyttelytuomareita ja järjestää vuosittain täydennyskoulutusta tuomareille.