JOEx24 oli hieno näyttely

Onnittelut Joensuun Postimerkkeilijät r.y:lle hienosta näyttelystä!

Joensuussa, hotelli Kimmelissä, järjestettiin vuoden 2024 ainoa kansallinen postimerkkinäyttely 13.-14. huhtikuuta. 

Näyttely oli samalla Joensuun Postimerkkeilijät r.y:n 75-vuotisnäyttely. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Karjalaisella vieraanvaraisuudella hoidettiin niin näytteilleasettajien kuin yleisön viihtyvyys. Näyttelysali oli tilaisuuteen hyvin sopiva; mitä nyt valaistuksessa oli vähän puutteita, kuten näissä näyttelyissä aina. Järjestelyt toimivat, paikalla oli mukavasti kauppiaita ja yleisöä - järjestäjien arviolta noin 800 henkeä, kaksinkertaisesti odotuksiin nähden. Onnittelut näyttelyn järjestelytoimikunnalle, erityisesti sen keulamiehelle Juhani Kontkaselle!

Itse näyttelyssä oli mukana yli 100 kokoelmaa noin 500 näyttelykehyksessä ja lähes kaikissa näyttelyluokissa. Vain nuorisokokoelmia jäi kaipaamaan. 

Mestariluokkaan osallistui kuusi kokoelmaa, joista tiukan ja jännittävän äänestyksen voittajaksi ratkesi Jussi Murtosaaren suurenmoinen Mallia 1875 käsittelevä kokoelma "Finland, coat of arms type 1875". Pienimmällä mahdollisella erolla toiseksi jäi Jukka Mäkisen ensimmäisiä leimamerkkejämme käsittelevä kokoelma "The Rouletted Revenue Stamp Issues 1865 & 1866 of Finland".

Näyttelyn taso oli kansalliseksi näyttelyksi erittäin korkea. Arvosteluluokissa jaettiin kaikkiaan kuusi suurta kultamitalia (pois lukien mestariluokka) ja kaksitoista kultamitalia. Parhaat pisteet (96) sai Hannu Kauppi mallia 1930 käsittelevällä kokoelmallaan "Finland, The 1930 Definitive Issue". Vain pisteen päähän jäi Jukka Mäkinen Unkarin ensimmäisen merkkimallin kattavalla kokoelmalla "Classic Hungary: The 1871 Franz Joseph Issues". 95 pistettä ensimmäistä kertaa esillä olleella kokoelmalla on melkoinen saavutus.

Kaikki tulokset tästä linkistä.

Ilahduttavaa oli nähdä näyttelyssä monia uusia kokoelmia niin vanhoilta näytteilleasettajilta kuin myös ensimmäistä kertaa mukana olleilta. Näyttelyn perusteella filatelia ja  näyttelyfilatelia voivat Suomessa hyvin.