Uusi tunnustus kerhoaktiiveille

Liitto kuuntelee jäsenyhdistyksiä - uusi Pro Sodālitās - ansiomerkki.

Liiton jäsenyhdistysten taholta on tuotu esille tarve, että myös ansiokas ja pitkäaikainen toiminta yhdistyksissä, vaikka toiminta ei olisikaan sitä niin kutsuttua filateelista työtä, ansaitsisi näkyvää tunnustusta. Tämän, hyvin perustellun, tarpeen tyydyttämiseksi liittohallitus on perustanut Pro Sodālitās - ansiomerkin (sodālitās on latinaa ja tarkoittaa kerhoa).

Ansiomerkkiä on kolme eri astetta: pronssi, hopea ja kulta. Hopeamitalin materiaali ja kultamitalin pohjamateriaali ovat aitoa 925-hopeaa.

Ansiomerkin saajan on oltava anovan liiton jäsenyhdistyksen jäsen, mutta saajan ei tarvitse olla Liiton jäsen. Ansiomerkin saanti ei ole automaatio kuten on tyypillisesti harrastemerkkien tapauksessa. Liittohallitus käsittelee hakemukset siinä missä Pro Philatelia -mitaleidenkin tapauksessa.

Ansiomerkki on asusteen rintamukseen kiinnitettävissä pinssien tapaan. Merkki toimitetaan aina rasiassa ja siitä peritään anovalta yhdistykseltä maksu, joka pronssisen ansiomerkin kohdalla on 20, hopeisen 30 ja kultaisen 40 euroa. 

Tiedustelut: Petteri Hannula (p. 045 7731 2770 tai petteri@hannulat.net).